----

Omlós marhalábszár

Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, kicsontozva olívaolaj 2 db lilahagyma, nagyobb darabokban 3 db sárgarépa, darabokban 3 szál zeller, szeletelve 4 db fokhagymagerezd friss rozmaring 2 db babérlevél markonyi szárított porcini 1 db fahéj só bors 1 ek liszt 80 dkg paradicsom (hámozott, konzerv) kétharmad üveg Chianti vörösbor

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Sütőbe is rakható fazékban olajon, lassú tűzön, 5 percig pirítjuk a hagymát, répát, zellert, fokhagymát, porcinit, fűszernövényeket és a fahéjat addig, amíg a zöldség kissé megpuhul.

Közben a sóval és borssal ízesített lisztben megforgatjuk a húst.

A zöldséghez keverjük a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a bort is. Sóval és borssal ízesitjük.

Lassan felforraljuk és a dupla fóliával lefedett edényt három órára a sütőbe tesszük.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika