----

Töltött csülök

Hozzávalók: Töltött csülök 2,5 kg sovány csülök 1 ek só 1 tk egész bors 3 gerezd fokhagyma Töltelékhez: 25 dkg darált sertéshús 8 dkg rizs 2 ek olaj 1 tk só 1 mk őrölt bors 2 mk majoránna 1 db közepes vöröshagyma 1 db tojás Sütéshez: 1 ek olaj 1 dl sör

Elkészítés: A csülköt a sóval, borssal és a fokhagymával feltesszük főni, és addig főzzük, míg a csontot ki nem tudjuk húzni belőle (kb. 3,5 óra). Amíg fő a csülök, elkészítjük a tölteléket. A megfőtt csülökből kihúzzuk a csontot és a helyére betöltjük a tölteléket.
Tűzálló tál alját kikenjük olajjal, belehelyezzük a csülköt és előmelegített sütőben 200 fokon, időnként sörrel meglocsolva, pirosra sütjük. A bőre így lesz ropogós.

A töltelék elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olajon a rizzsel együtt megpároljuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst és tovább pároljuk, míg a hús kifehéredik.

Amikor a hús is megpárolódott, beletesszük a f?szereket (só, bors, majoránna). Kevés vízzel addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Zsírjára sütjük, majd félretesszük hűlni. Amikor langyos, hozzáadjuk az egész tojást és jól összekeverjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika