----

Fokhagymás karaj mustáros gnoccival

Hozzávalók: Fokhagymás karaj mustáros gnoccccival 4 szelet karaj 4 gerezd fokhagyma liszt só kb. 40 dkg házi készítésű gnocchi 1 ek mustár 1 dl tejszín vagy tejföl olaj

Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk.
A fokhagymát lereszeljük, vagy átpréseljük, és bekenjük vele (bőven) a húsokat. Lisztbe forgatjuk, és pici olajon lassú t?zön megsütjük. Félretéve melegen tartjuk. A visszamaradt olajba beletesszük a mustárt és egy kicsit pirítjuk. (Ha sok az olaj, akkor öntsünk le belőle.) Öntsük fel a tejszínnel, vagy a tejföllel (akár vegyesen), és ízesítsük sóval és borssal.

A gnocchit sós vízben kifőzzük (akkor kész, ha feljönnek a víz tetejére), és a szószba forgatjuk.

A félretett húsokat a mustáros gnocchival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika