----

Savanyú káposztás báránysült

Hozzávalók: 60 dkg savanyú káposzta 60 dkg bárányhús (pl. lapocka) 1 bögre rizs 1 fej vöröshagyma só 1 tk őrölt köménymag 1 tk majoránna 1 tk pirospaprika 2 bögre víz tálaláshoz tejföl

Elkészítés: A savanyú káposzta felét egy kisebb tepsi aljára terítjük, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a rizst.

Sorban rárakjuk a húst, megszórjuk az apróra vágott vöröshagymával, enyhén sózzuk és f?szerezzük.

Végül beborítjuk a maradék káposztával. Ráöntünk 2 bögre hideg vizet, és alufóliával betakarjuk a tepsit. Lassú t?znél, kb. 150 C-on sütjük, pároljuk kb. 1 órán át.

Tálaláskor tejföllel alaposan meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika