----

Rozmaringos báránysült

Hozzávalók: 

Elkészítés: 1 db bárány comb 2-3 ág rozmaring 4-5 gerezd fokhagyma 1 db citrom 1 ek olívaolaj 4 fej lilahagyma só

Tálalás: A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.

A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.

Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben h?tőbe téve a citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.

A megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.

Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika