----

Citromos borjú

Hozzávalók: 6 szelet borjúkaraj (összesen kb. 1,2 kg), 1 citrom leve, 350 ml csirke alaplé, 1,5 dl száraz fehérbor, 3 ek kapribogyó, 3 ek vaj, 1,5 ek olívaolaj, 3 ek durávra vágott petrezselyem, só, frissen őrölt fekete bors,

Elkészítés: A kb. 2 cm vastag borjúkaraj szeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra lapogatjuk.

Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben összeolvasztjuk és felhevítjük. A hússzeleteket oldalankét 2-2 percig sütjük, majd sózzuk-borsozzuk és egy tányérra félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe öntjük a bort és magasabbra véve a lángot harmadára beforraljuk. Felöntjük az alaplével, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a lemosott kapribogyót. Néhány percig forraljuk, míg a lé kissé elfő.

Végül visszatesszük a hússzeleteket és pár pillanat alatt, néhányszor megforgatva átmelegítjük.
Meghintjük petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika