----

Húsvéti pulykamelltekercs

Hozzávalók:  * 4 tenyérnyi szelet pulykamell (kb. 50 dkg), * 15 dkg főtt füstölt sonka, * 5 dkg juhtúró, * 1 evőkanál reszelt torma, * 1 tojás, * 1 kis fej vöröshagyma, * 1 késhegynyi pástétomfűszer, * ízlés szerint só és őrölt fehér bors, * a bundához 2 tojás, * 3 evőkanál liszt, * 2-2 evőkanál darált mandula és zsemlemorzsa, * a sütéshez olaj.

Elkészítés: a főtt sonkát a tisztított vöröshagymával együtt ledarálom és a juhtúróval, tojással, reszelt tormával meg a fűszerekkel összekeverem. A pulykamellszeleteket húskalapáccsal gyengén kiveregetem. A morzsát a mandulával összekeverem.

a hússzeleteket megsózom, mindegyiket bekenem a túrós-sonkás krémmel, és szorosan összegöngyölöm. Hústűvel megtűzöm, hogy a töltelék ne folyjon ki. Lisztbe, felvert tojásba és a mandulás morzsába hempergetem, majd bő, forró olajban, takaréklángon megsütöm. A felesleges olajat papírtörülközőn leitatom. A göngyölegeket szép, ferde szeletekre vágom, mazsolás-kukoricás rizzsel tálalom.

A receptet beküldte: Szabó Szabolcs, Szekszárd. - Nagyon köszönjük!

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika