----

Rozmaringos sült kacsacomb

Hozzávalók: A páchoz:
3 dl olaj 4 tk őrölt rozmaring 3-4 gerezd fokhagyma bors só

A hús sütéséhez:
1,5 kg húsosabb kacsacomb 2-3 édes paprika 2-3 hagyma (vörös- vagy metélőhagyma) 20 dkg zsír (lehetőleg kacsazsír, elhagyható)

Elkészítés: A kacsacombról eltávolítjuk a rajtamaradt tollpihéket és a felesleges hájat.
Beáztatjuk vízbe, majd lecsöpögtetjük.

A combok bőrét finoman bevagdossuk. Elkészítjük a pácot: egy kis tálba kimérjük az olajat, hozzáadjuk a borsot, a sót, a rozmaringot, és az összenyomott fokhagymát, majd egy nagyobb tálba beletesszük a húsokat és leöntjük a páclével.

24 órán át állni hagyjuk a páclében. Egy nagy (teflon) tepsibe tesszük a zsírt, majd erre felkarikázzuk a hagymát és a paprikát, erre fektetjük rá a combokat.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon sütjük 2 óráig alufólia alatt. Sütés közben 2-3-szor meglocsoljuk a húst a saját levével.

Kivesszük a tepsit a sütőből. Egy másik üres tepsi aljába teszünk 2 merőkanál kacsazsírt (temészetesen azt, ami kisült a kacsából) és erre tesszük rá a már megpuhult combokat és 30 percig pirítjuk 230 fokon.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika