----

Kacsaragus spagetti

Hozzávalók: A raguhoz:
50 dkg kacsamell 5 db paradicsom 1 sárgarépa 1 fehérrépa fél zellergumó 1 fej vöröshagyma 2 ek triplán sűrített paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 1 csokor kakukkfű 1 kk oregánó 1 kk rozmaring 1 csokor petrezselyemzöld 3 ek olívaolaj só őrölt színesbors

A tésztához:
250 g száraztészta - spagetti a mi esetünkben A tálaláshoz: parmezánsajt

Elkészítés: Egy edényben felmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a felaprított kakukkfüvet, petrezselymet és a babérlevelet.
Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellergumót és a felaprított fokhagymát, és megfonnyasztju. Közben kavargatni kell, nehogy odakapjon.

Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kacsahúst, átsütjük.
Hozzáadjuk meghámozott és kis kockákra vágott paradicsomot, valamint a többi fűszert, a sűrített paradicsomot.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és fedő alatt főzzük kb. 40 percig. Menet közben, ha nagyon lesülte a nedvességet, egy kis paradicsomlével, vagy vízzel felönthetjük, de egy dl-nél több nem kell hozzá.

Levesszük a fedőt, és így is főzzük még 10 percig, és kész.
Menet közben a tésztát is kifőzzük.

Tálalás: Tálaljuk, adagonként tésztát halmozunk a tányérra, rákanalazunk a raguból, és parmezánt reszelünk a tetejére ízlés szerint.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika