----

Rozmaringos csirke cserépedényben sütve

Hozzávalók: 75 dkg csirkemell / comb 15 dkg vaj 4 paradicsom 2 kk dijoni mustár 2 dl tejszín 2 dl rozé / száraz fehérbor 3 szál rozmaring só bors 25 reszelt sajt 15 dkg kéksajt

Elkészítés: Ha kell, a cserépedényt áztassuk be. A csirkét besózzuk (én a sült csirke fűszersót nagyon szeretem), majd egy serpenyőben, a felolvasztott vajon a hús mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

A húst belehelyezzük a cserépedénybe, ráöntjük a vajat, amiben kisült, majd minden hozzávalót beledobunk az edénybe, és lefedjük a tetejét.

200 fokon (alsó-felső sütés) 70-80 perc alatt puhára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika