----

Mogyorós csirke

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé 3 ek szójaszósz 2 gerezd fokhagyma 1 cs újhagyma 1 db hegyes erős paprika 10 dkg sós mogyoró 1 mk őrölt bors 4 ek olaj 1 csapott ek liszt 1/2 tk só (ha szükséges)

Elkészítés: A húst kis (1,5-2 cm-es) kockákra vágjuk, beleforgatjuk a szójaszószba, amibe borsot is keverünk, 30 percig állni hagyjuk.

A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát egy kevés zöld szárral együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős paprikát felkarikázzuk.
Amennyiben nem szeretjük a nagyon erőset, az ereit részben eltávolítjuk. A földimogyorót egy kicsit megpirítjuk. (Vigyázzunk vele, mert már gyárilag is pirítva van.)

Az olajat felhevítjük, beletesszük a felszelt fokhagymát, valamint a szójaszószos húst, amit előzőleg egy kis liszttel megszórunk.
Erős t?zön kb. 5 percig sütjük, majd 1 dl vizet aláöntünk, beletesszük a zöldpaprikát és az újhagymát, 10 percig tovább főzzük.

Beleszórjuk a mogyorót és összeforraljuk. Amennyiben szükséges, egy pici sót adunk hozzá. (Vigyázzunk, mert a szójaszósz és a mogyoró is sós!)

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika