----

Wellington bélszín

Hozzávalók: 2 db vastag, kb. 150 grammos bélszín szelet 2 db snidlinges palacsinta 4 szelet prosciutto 110 g gomba (barna csiperkét használtam) 1 sonkahagyma 2 gerezd fokhagyma 2 kakukkfű ágacska 1 kisebb babérlevél 1 ek tejszín 1 tojássárga 1 cs vajas leveles tészta (270 g) olívaolaj só frissen őrölt fekete bors

Elkészítés: A bélszín szeleteket sózzuk és bedörzsöljük a borssal.
Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és pár pillanat alatt kérget sütünk a húsok minden oldalára, tányérra tesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe löttyintünk még egy evőkanálnyi olajat és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymákat.

A megtisztított gombákat egészen picire vágjuk és a serpenyőbe tesszük a letépkedett kakukkfű levélkék kíséretében. Néha megkeverve puhára pároljuk a gombát, majd félretesszük hűlni.

A snidlinges palacsintákat megkenjük tojással és ráteszünk 2-2 hajszálvékony pármai sonkát, úgy hogy átfedjék egymást.

A sonkával fedett részre egyenletesen elosztjuk a kihűlt, fűszeres párolt gombát.

A palacsinták közepére helyezzük a húsokat és a palacsinták széleit minden oldalról felhajtva kis batyukat készítünk.

A batyukat többszörösen folpackba csomagoljuk, hogy megtartsák a formájukat.
Mélyhűtőbe tesszük 1 órára.
A leveles tésztából két palacsintanagyságú korongot vágunk, megkenjük a tojással és ráhelyezzzük a folpackból kicsomagolt batyukat. A tésztába hasonlóképpen becsomagoljuk a már palacsintába burkolt husikat. Sütőpapírra tesszük a kész "csomagokat" és 15 percre a hűtőbe tesszük. Negyed óra elteltével megkenjünk őket kívülről is tojással és megint a hűtőbe tesszük 15 percre. Még egyszer megismételjük a folyamatot: újra megkenjük tojással és
újabb 15 percig a hűtőben pihentetjük a batyukat.

180 fokra előmelegítjük a sütőt, benne egy sütőlappal. A tésztacsomagokat az átforrósodott sütőlapra tesszük, a tetejüket sugárirányban vékonyan bevagdossuk és kb. 16-20 perc alatt megsütjük. (Minél jobban átsütve szereti valaki, úgy növeljük a sütési időt.)

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika