----

Csicseriborsó fasírt

Hozzávalók: 

* 35 dkg csicseriborsó, * 2 szelet sötét rozskenyér, * 2 tojás, * 2 fej hagyma, * 3 gerezd fokhagyma, * zsemlemorzsa, * olaj, * só, * bors, * pirospaprika, * 1 csokor petrezselyem, * 1 babérlevél

Elkészítés: 

A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Összekeverjük a csicserikrémet a tojással, kenyérrel, a lereszelt hagymával, zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, ellapítjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával körítjük.

Tálalás: 

Tálaláskor a gombás rizst sűrű paradicsommártással elkeverjük, és erre helyezzük a világosra sütött filéket. Rántott petrezselyem zöldjét adjunk hozzá. Forrón tálaljuk. (ez most blama...)

Jó étvágyat kívánunk!

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika