----

Receptjeink

Borjú ételek

A borjú a fiatal szarvasmarha a szoptatás megszűnéséig. Az igazi borjúhús a körülbelül 3 hónapos korban levágott állat húsa. A marhahúsnál kevesebb zsírt tartalmaz, viszont tápanyagai közel azonos mennyiségűek. Kellemes ízű és illatú hús, nagy víz-, fehérje-, és B-vitamin tartalommal. A szopós borjú húsát könnyen megkülönböztethetjük a növendék marha húsától: az előbbi színe jóval halványabb és rugalmasabb.

Citromos borjú

Részletes leírás

Nyirségi gombócleves

Részletes leírás


Bárány ételek

A bárányhús ízletes, kiváltképp a szopós bárány (6-8 hetes korában levágott bárány) gyenge, puha, fehér húsa. Minél idősebb a bárány, húsa annál sötétebb és annál több zsírt is tartalmaz. A bárány leggyakrabban fogyasztott részei és ajánlott elkészítési módjai: gerinc (sütés), comb (sütés, párolás és hirtelensütés is), karaj (sütés), csülök (sütés, párolás), lapocka (lassú sütés, párolás), nyaktő (párolás, levesekbe, egytálételekbe).

Rozmaringos báránysült

Részletes leírás

Savanyú káposztás báránysült

Részletes leírás


Sertés ételek

A sertéshús legnemesebb része a szűzpecsenye, ugyanaz, mint a marhánál a bélszín. A sertés további, sütésre alkalmas részei: karaj, tarja, lapocka, oldalas, comb és a csülök. Amennyiben a kevésbé zsíros húsokat preferáljuk, alapanyagul a sertésszűzt vagy a karajt válasszuk, ugyanis ezek zsírtartalma körülbelül annyi, mint a szárnyasoké. A sertéshús vasban és proteinben gazdag, emellett jó B-vitamin forrás is.

Fokhagymás karaj mustáros gnoccival

Részletes leírás

Töltött csülök

Részletes leírás


Marha ételek

A legkedveltebb vörös hús. Részei: bélszín (vesepecsenye), comb, lapocka, első-, és hátsólábszár, tarja, nyak, rostélyos, csontos hátszín, puha hátszín, oldalas és a szegy. A marhahús része egyben azt is behatárolja, hogy milyen típusú étel készíthető belőle: hirtelensütésre a bélszín alkalmas, míg a fehérpecsenye, hátszín és marhacomb leginkább párolva és sütve fogyasztható. A marhahús tápértéke aszerint változik, hogy mennyi zsírt tartalmaz az adott hússzelet. Ugyanakkor vasban rendkívül gazdag. A minősége pedig nagymértékben függ az állat fajtájától, táplálásától, valamint az alkalmazott bontási és vágási technikától.

Omlós marhalábszár

Részletes leírás

Wellington bélszín

Részletes leírás


Csirke ételek

A csirke értékes fehérhús, népszerűségét egyrészt annak köszönheti, hogy rövid idő alatt elkészíthető, másrészt, hogy olcsó. Az emberi szervezet fontos fehérjeforrása, illetve B-vitamin tartalma sem másodlagos. Elkészítési módjának csak a fantázia szab határt: grillezhetjük, süthetjük, párolhatjuk, főzhetjük a csirkehúst, egészben, vagy darabokban. Kínálhatunk mellé zöldséget, tésztát, gyümölcsöt. Vásárláskor a halványrózsaszín, kissé puha húsú csirkét keressük.

Mogyorós csirke

Részletes leírás

Rozmaringos csirke cserépedényben sütve

Részletes leírás


Kacsa ételek

A kacsahús magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, rendkívül kalóriadús étel. Mint minden szárnyasé, a kacsazsír is telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Jól illenek a kacsához a gyümölcsös (málnás, áfonyás, körtés stb...) köretek.

Kacsaragus spagetti

Részletes leírás

Rozmaringos sült kacsacomb

Részletes leírás


Pácolt ételek


Önök küldték

Csicseriborsó fasírt

Részletes leírás

Húsvéti pulykamelltekercs

Részletes leírás

Heberling Húsboltok 2010 © | Design: szabika